Visual experimenteren met AI

Het is je vast niet ontgaan: de ontwikkelingen op het gebied van AI (kunstmatige intelligentie) gaan razendsnel. De veranderingen gaan zelfs zo snel dat er gepleit wordt voor een ‘AI pauze’ van 6 maanden om de gevolgen en gevaren van AI te onderzoeken. Het ziet er niet naar uit dat die pauze er komt, maar er zijn kortom grote veranderingen op komst. Ook voor jou en alle andere klanten van SWIS. Daarom organiseert SWIS op 11 mei een kennissessie onder de titel ‘Veilig experimenteren met AI’. Bij de kennissessie geven we onze kijk op AI én tonen we manieren hoe jij AI in je eigen website kunt toepassen.

Aanmelden


Betrouwbare AI en jouw content

Naast enthousiasme over de mogelijkheden van AI zijn er terechte zorgen. Zo is niet altijd duidelijk waar de AI de informatie vandaan haalt en de antwoorden niet zijn te herleiden tot de bron. Veel eigenaren van kwalitatieve data zien AI daarom als een bedreiging. Tools zoals ChatGPT gebruiken content van anderen om zelf slimmer te worden. Dat roept de vraag op: maakt AI jouw werk en jouw website overbodig? Bij SWIS begrijpen we die zorgen. Maar we zien ook de mogelijkheden van AI voor onze klanten. Zeker voor klanten met veel content. Betrouwbare content wordt namelijk belangrijker dan ooit. Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan met de techniek achter ChatGPT. En we zijn positief verrast over wat we in korte tijd konden neerzetten.

Van zoeken in 100.000 artikelen naar een slim vraag antwoord apparaat

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is een uitgever van medisch-wetenschappelijke content. Op hun website staan honderdduizenden hoogwaardige artikelen. Als bezoeker is het best lastig om de juiste content te vinden. De zoekmachine geeft al snel heel veel resultaten. Dat maakt het voor de bezoeker lastig om de meest relevante er tussenuit te pikken.

Zou het niet veel handiger zijn als je in plaats van te zoeken gewoon een vraag zou kunnen stellen?

Waarbij het antwoord gebaseerd is op de content van de website en dan natuurlijk wel met bronvermeldingen en verwijzingen naar de achterliggende artikelen. Ja, dat kan! Bij de kennissessie tonen we je hiervan een werkend prototype.

Zelf veilig experimenteren met AI?

SWIS biedt je de kans om zelf met AI aan de slag te gaan. Op 11 mei nemen we je mee in onze visie op AI met concrete voorbeelden, en wat dit voor jou kan betekenen. We laten je zien wat we nu al voor onze klanten kunnen doen.

Programma 11 mei

  • 16:00 Inloop

  • 16:30 Visie SWIS op AI

  • 16:45 Demo

  • 17:15-18:00 Zelf aan de slag

Locatie 

SWIS
3e Binnenvestgracht 23
2312 NR Leiden


Veilig aanmelden