Waarom werken met een ISO gecertificeerd bureau belangrijk is

De data van je eindgebruiker in veilige handen
Artikel
Matthias Snoei
19 februari 2020

Vandaag is het ISO27001 en NEN7510 certificaat aan ons uitgereikt. En hier zijn we ontzettend trots op.

Foto van de overhandiging van de ISO certificaten

ISO, wat is dat? 

ISO27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. NEN7510 is een specialisatie binnen deze norm gericht op de gezondheidszorg. Dat je data online veilig is, is helaas geen vanzelfsprekendheid. Zonder een goed beleid, kan deze data - hoe onschuldig het ook lijkt - in de verkeerde handen vallen. Bij SWIS willen we onze klanten kunnen verzekeren dat we een gedegen informatieveiligheidsbeleid hebben: deze certificering garandeert dat.


Waarom zijn we hier zo trots op? 

Het ISO certificaat toont aan dat we onze zaken uitstekend op orde hebben. In ISO termen: we zijn ‘in control’. We hebben goed beschreven hoe we werken én hoe we daarop toezien. Verder voeren we continu verbeteringen door. Bij de start van het ISO traject waren we bang voor extra bureaucratie. Dat bleek ten onrechte: de ISO certificering heeft ons en onze klanten meer duidelijkheid en professionaliteit gebracht en daar zijn we verdomd trots op.

"Ik ben heel blij met wat ik zie. Wat hier gebeurt, is behoorlijk nextlevel."

ISO Secure

Wat betekent dit? 

Software wordt niet door computers, maar door mensen ontwikkeld. De meeste datalekken zijn terug te voeren op onzorgvuldig handelen van mensen. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Een goed informatieveiligheidsbeleid gaat fouten tegen en helpt bij het proactief opsporen. En gaat het een keer mis, dan is er een duidelijk protocol over hoe te handelen, zodat de fout zo snel mogelijk wordt hersteld.

Via websites en webapplicaties worden dagelijks vertrouwelijke gegevens verwerkt. Daarom is het belangrijk om te werken met een online bureau dat een informatieveiligheidsbeleid heeft.

Meer weten? Neem contact op met onze accountmanager Mario via mail of 071-576 13 23.

"Met het behalen van de ISO en NEN certificeringen heeft SWIS een mooie erkenning gekregen. SWIS heeft haar informatiebeveiliging naar een nog hoger niveau getild."

ISO Quote Jeroen