Vind jij dat…
- iets alleen geprogrammeerd moet worden als het niet eerder is ontwikkeld?
- open source dé toekomst is?
- configureren en programmeren hand in hand gaan?
Wij wel, en daarom zijn we Drupal-fans. Hardcore. Jij ook? Bekijk dan onze Drupal vacature.
The Drupal Way: véél meer voor- dan nadelen
Om ons enthousiasme te verklaren, moeten we iets dieper de materie in. Maar dat vind je als liefhebber vast niet erg. Drupal is sinds 2001 uitgegroeid van een open source-projectje tot een prijswinnend CMS, waarmee de website van bijvoorbeeld Tesla is gebouwd. Hoe kan een CMS met zo’n bijzondere ‘learning curve’ zó goed zijn? Nou, dat heeft alles te maken met The Drupal Way.
Modulariteit, genialiteit en deelbaarheid garanderen weliswaar een uitstekend systeem, maar maken het tegelijk behoorlijk complex. En dat is precies waar de eerste ontwikkelaars vaak over struikelen. Iets wat normaal gesproken veel werk is, kan in Drupal extreem simpel zijn. Alles heeft daar namelijk z’n eigen plekje. Maar het omgekeerde kan ook, en dan hoor je developers zeggen: ‘Dat had ik zelf supersnel gebouwd, wáárom zo ingewikkeld?’ Klopt, dat komt voor. Heel soms, en daarom vinden wij dit soort situaties absoluut niet opwegen tegen de meerwaarde die Drupal uiteindelijk biedt.
Symfony 3 als solide basis
Juist doordat wij ons aan The Drupal Way houden, durven we te stellen dat de mooiste en meest solide code van onze hand met Drupal is geschreven. Dankzij de modulariteit is alles tot in detail aanpasbaar, waardoor maatwerk en herbruikbaarheid perfect in balans zijn. Belangrijke oorzaak: Drupal 8 heeft de solide basis van Symfony 3 – en is dus niet meer ‘function based’, zoals Drupal 7.
Community als belangrijke innovator
Natuurlijk, er zijn meer CMS’en en frameworks waarvan het open source-verhaal en de modulaire functionaliteiten deelbaar zijn. Magento, Typo3 en Joomla bijvoorbeeld, of zelfs Wordpress. Maar door onze jarenlange ervaring vinden wij Drupal op alle fronten de overtuigende winnaar. Neem alleen al de omvang van Drupals open source-community, waardoor het systeem zich blijft ontwikkelen. Ook wij dragen hier ons steentje aan bij. Door deze constante evolutie zijn elementaire zaken als snelheid, veiligheid en herbruikbaarheid gewaarborgd – en dat maakt ontwikkelen met Drupal een verademing.
Niet voor ‘quitters’
Drupal is dé oplossing voor open sourcing en ultrasolide code. Maar ook voor herbruikbaarheid; je hoeft niet meer eindeloos opnieuw hetzelfde te programmeren. Er is wel een ‘maar’, en dáár zit meteen je uitdaging. Zoals de ‘learning curve’ voorschrijft, is het de kunst om niet gelijk te stoppen bij de eerste drempel op je pad. Zet je door en maak je je The Drupal Way eigen, dan draag je mogelijk bij aan de wereldwijde genialiteit ervan. Dus: Drupal is niet meer complex, maar briljant. Deal?
Drupal-bootcamp: doe je mee?
Wij hebben de afgelopen jaren het nodige bereikt met Drupal. Zo sleepten we onder meer Drupal Splash Awards in de wacht voor BOIP en Naturalis. Bovendien maakten we de eerste Drupal 8-overheidswebsite. Leuk voor ons die ervaring, maar zéker ook voor jou. Want via ons Drupal-bootcamp maken we binnen een paar maanden een Drupal-expert van je. Daarna kun je jezelf (én SWIS) tot nog grotere hoogte laten stijgen!
Geïnteresseerd? Nou, klikken dan maar!